Pohanka 2 kg
Pohanka je známa jako zdroj rutinu a vlákniny a měla by být zařazována do jídelníčku minimálně dvakrát týdně. Díky rychlé přípravě je často vyhledávanou surovinou, lze ji využít jak do sladkých či slaných pokrmů. Je lehce stravitelná a příznivě ovlivňuje funkci trávicího systému.
Typ výrobku
Mlýnský obilný výrobek.
Složení
Pohanka loupaná.
Dávkování
Výživové údaje – 100 g výrobku
Energetická hodnota | 1 450 kJ/346,5 kcal |
---|
Tuky | 2,9 g |
---|
z toho nasycené kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 63 g |
---|
z toho cukry | g |
Bílkoviny | 13 g |
---|
Sůl | g |
---|
Ostatní | |
---|
Obsah alergenů
Alergen 1 – stopové množství | obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy) |
---|
Alergen 3 – stopové množství | vejce |
---|
Alergen 7 – stopové množství | mléko |
---|
Alergen 8 – stopové množství | skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie) |
---|